Directori APTE 2022. Els parcs científics i tecnològics espanyols contribueixen a la recuperació del país generant més ocupació i inversió en R+D+i

23 de junio de 2022 Noticias

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya ha presentat recentment el Directori anual d'APTE, document de presentació dels parcs científics i tecnològics que hi ha a l’Estat i que ofereix dades estadístiques sobre l'activitat de les entitats ubicades en els mateixos:

  • La tornada a la nova normalitat després de la pandèmia s'ha fet notar amb un creixement del 2,2% de les empreses instal·lades als parcs socis d'APTE i en un augment de la facturació. Els parcs Socis d'APTE van tancar l'any passat amb un total de 8.145 empreses i entitats instal·lades als seus recintes i van facturar 28.004 milions d'euros, un 2,8% respecte del 2020.
  • L'ocupació als parcs ha crescut un 2,5% respecte al 2020, dada que es tradueix en 189.039 empleats, dels quals 38.223 són persones especialitzades en tasques de recerca i desenvolupament (R+D).
  • El rànquing de sectors productius on els parcs aglutinen un nombre més gran d'empreses segueix estant liderat pel sector TIC amb el 27% de les empreses, seguit pel sector Enginyeria, Consultoria i Assessoria amb el 23% i el sector Medicina i Salut amb el 8 %.
  • Pel que fa a les activitats d'R+D, aquestes continuen tenint una gran rellevància en el conjunt d'activitats dels parcs científics i tecnològics. Durant l'any 2021, els parcs van acumular una inversió en activitats de 1.284,70 milions d'euros, un 3,4% més respecte del 2020.
  • S'han comptabilitzat 634 noves empreses, entre empreses constituïdes dins dels parcs i empreses instal·lades. A més a més, s'han registrat 748 empreses dirigides per dones. Aquestes dades han estat proporcionades per 41 parcs, és a dir, un 17% de les empreses dels parcs. D'altra banda, 849 empreses han manifestat comptar amb plans d'igualtat dels 36 parcs que han aportat dades sobre això, cosa que en representa un 21%.
L'Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos  de España és una entitat el principal objectiu és col·laborar, mitjançant la potenciació i difusió dels parcs científics i tecnològics, a la renovació i diversificació de l'activitat productiva, al progrés tecnològic i al desenvolupament econòmic

Actualment compta amb 61 membres repartits per tota la geografia espanyola. 51 d'ells són parcs Socis, és a dir, plenament operatius, 1 és un parc afiliat que està en procés de desenvolupament, hi ha 8 membres col·laboradors, i finalment 1 soci d'honor. El Directori recull informació útil de tots ells com la informació de contacte, galeries de fotos, informació tècnica i serveis, entitats promotores, enllaços a xarxes socials ...

Catalunya està representada per 11 entitats de les que 8 són socis de ple dret,  1 afiliada i 2 colaboradoras. La comarca del Vallès compta amb un soci, el Parc de Recerca UAB, i un membre col·laborador, l'Orbital 40. Parc Científic i Tecnològic de Terrassa. En el passat també hi formaven part el Parc Tecnològic del Vallès, un dels sis socis fundadors d'APTE l'any 1989, i Esadecreapolis.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.