Digital Talent Overview 2022: la demanda de talent digital ja supera les xifres prepandèmia

22 de junio de 2022 Noticias

‘Digital Talent Overview’ és un informe anual impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i el Cercle Tecnològic en el marc de la iniciativa Barcelona Digital Talent, una aliança publicoprivada que treballa per combatre l’actual bretxa de talent digital per tal de promoure la competitivitat del mercat.

Recentment s'ha presentat el ‘Digital Talent Overview 2022’ amb l'objectiu de descobrir quin és l'impacte i evolució de la bretxa de talent digital, tendències globals i les diferents línies d'actuació que es proposen amb l'objectiu d'atraure talent de major qualitat a l'ecosistema. 

Catalunya incrementa en un 12% el nombre de professionals digitals

Catalunya suma 10.500 nous professionals digitals en 2021, la qual cosa suposa un increment anual del 12%. La disponibilitat d'aquests perfils ha crescut en totes les demarcacions catalanes, encara que Barcelona continua aglutinant el 95% de tot el talent digital de Catalunya i el 97% de les ofertes d'ocupació. A la ciutat comtal es van incorporar al mercat de treball 9.400 nous professionals digitals l'any passat, un 40% més dels que es van afegir en 2020.

Pel que fa a l’oferta i la demanda, s’observa com aquesta última va créixer un 43% respecte a l'any anterior i, en el 2021 es van publicar més de 24.600 ofertes d'ocupació digital, xifra que supera la demanda de 2019. Aquesta ràpida recuperació del sector contrasta amb la demanda de feina del conjunt de sectors, que encara està lluny de les xifres prepandèmia.

Barcelona atrau més talent internacional que mai

Després de la incorporació de 4.700 nous perfils, 2,3 vegades més que els incorporats en un any 2020 marcat per les restriccions de mobilitat, els professionals que provenen d'altres geografies ja suposen el 31,4% del talent digital. Els perfils de ciberseguretat (40,55%) i desenvolupadors d'aplicacions (40,31%) són els que atrauen més talent d'altres ciutats, seguint el patró de l'any anterior. Londres (11,44%) i Madrid (10,15%) són les ciutats que més talent exporten a Barcelona.

La bretxa de gènere persisteix al sector digital

Segons l’estudi, Barcelona es troba entre les ciutats amb més dones en el sector digital amb gairebé un 30% de treballadores. Una xifra superior a les de les deu ciutats europees analitzades. A més, cal destacar que la ciutat comtal assoleix la paritat al sector digital en l'especialitat del disseny d'UX/UI (50,68%). 

Perfils laborals  més demanats

L’Informe revela que els desenvolupadors, perfils UX/UI i consultors de CRM/ERP concentren l'oferta i la demanda de talent (+53%). Els desenvolupadors web/app, els dissenyadors d'interfícies i experiència d'usuari i els implementadors de software empresarial (CRM i ERP) suposen el 75% del talent digital i el 60% de la demanda de perfils. D’altra banda, els professionals cloud i els especialistes en ciberseguretat són alguns dels perfils dels més difícils de trobar en el mercat.

Nous models de treball

Respecte als models de treball, sorgeixen nous paradigmes com el teletreball o staff on demand. La proporció d'ofertes d'ocupació TIC amb modalitat de treball en remot han passat del 4% al gener de 2020 al 14% a finals de 2021 en economies com l'espanyola. Entre les ciutats analitzades, Varsòvia (21,4%) i Berlín (19,0%) són les que més treball en remot ofereixen. Barcelona, amb un 14,4%, se situa lleugerament per sobre de la mitjana.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.