Directori de filials d’empreses estrangeres a Catalunya

29 de noviembre de 2022 Noticias

Les 9.155 empreses (d’entre les que tenen com a mínim un 50% de capital estranger) identificades l’any 2022 a Catalunya suposen un augment del 2,8% respecte l’any 2019 i un increment de més d’un 60% de les identificades el 2014. Així ho exposa l’informe Directori de filials estrangeres a Catalunya elaborat per ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa.

L’objectiu d’aquest directori és doble. Per una banda, identifica de manera exhaustiva les filials d’empreses estrangeres amb presència a Catalunya de tots els sectors empresarials. De l’altra, pretén contribuir a la disminució de l’efecte seu incloent en el directori les empreses amb centres operatius a Catalunya, però que tenen l’adreça social o fiscal fora del país. Així es contempla l’activitat empresarial real a Catalunya.

El directori recull les filials, les sucursals i les oficines de representació de forma independent. S’hi reflecteixen tot tipus d’establiments, des de plantes productives, centres d’R+D o oficines comercials, sempre que estiguin localitzades a Catalunya.

D’aquesta manera, el directori ha identificat 9.155 empreses estrangeres a Catalunya d’entre les que tenen almenys un 50% de capital estranger. Totes elles, representen el 18,5% de l’ocupació del país i un 31,5% del volum de negoci a Catalunya, unes xifres que posen de manifest la contribució de les multinacionals estrangeres a la creació d’ocupació de qualitat.

D’on venen les empreses?

Si s’analitza el seu origen, hi ha 90 països de procedència; on destaquen França (13,6%), els Estats Units (13%) i Alemanya (12,2%). Tots tres compten amb més de 1.000 empreses a Catalunya. En el quart lloc cal destacar el creixement del Regne Unit, que ha augmentat més d’un 23% respecte el 2019 i ja frega les 960 filials.

Per continents, el domini europeu és aclaparador (74%), seguit d’Amèrica (15%) i l’Àsia-Pacífic (8%).

En quins sectors operen?

Segons el volum de facturació, l’alimentació, l’energia i l’automoció són els principals sectors on treballen les empreses estrangeres establertes a Catalunya. Tot i així, per nombre absolut de companyies, les infraestructures, les TIC i la maquinària són els àmbits que en reuneixen més.

D’altra banda, també cal posar en valor les filials d’empreses estrangeres que operen en sectors tecnològics i que ha augmentat en més d’un 25% respecte el 2019 i ja supera les 1.730 empreses.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.