Obertes les candidatures als Factories of the Future Awards 2023

9 de diciembre de 2022 Noticias

Advanced Factories, l'esdeveniment referent al sud d'Europa en automatització industrial i robòtica que tindrà lloc del 18 al 20 d'abril, premiarà un any més la innovació i la implementació de tecnologies 4.0 al sector industrial amb els Factories of the Future Awards 2023. Els guardons reconeixen el treball, el lideratge i la transformació de les empreses que aposten per la innovació i la sostenibilitat i s'adapten a la nova era de la indústria 4.0.

Després de rebre més de 170 candidatures a la passada edició, els Factories of the Future Awards 2023 obren el termini d'inscripció per a aquelles empreses, universitats, proveïdors, investigadors, startups, parcs tecnològics, centres d'innovació, etc., que vulguin presentar la seva projecte innovador. Els interessats tenen fins al 28 de febrer per presentar la seva candidatura als premis a través del següent enllaç

Els Factories of the Future Awards 2023 atorgaran un total de 7 premis en diferents categories enfocades a models de negoci, nous productes, equips, processos operatius, experiència de client, economia circular, i investigació i innovació:

  • Premi al Lideratge en la transformació digital de la planta industrial: Reconeix les empreses que han realitzat una transformació dels seus processos incorporant la digitalització i les tecnologies 4.0 (digital twin, IoT, Cloud Indsutrial, Data Analytics, automatització, ciberseguretat…) als seus operacions o àrees de gestió.
  • Premi a la Recerca i desenvolupament d'Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a les plantes industrials: El guardó premia la implementació de solucions a l'àmbit de la IA en els processos industrials i de producció. Es valoraran els projectes que visualitzin l’impacte transformador de l’ús de tecnologies de processat de llenguatge natural i de machine learning en àmbits transversals com computer vision, manteniment, assistents, i solucions contactless.
  • Premi al Millor projecte de robòtica: Reconeixerà aquells projectes de robòtica industrial o robòtica col·laborativa a les línies de producció mitjançant sistemes d'integració de pimes, grans corporacions, centres tecnològics o fabricants de robòtica.
  • Premi a l'Excel·lència en sostenibilitat, ecodesenvolupament industrial i economia circular: Alineat amb els ODS, el guardó premiarà aquelles iniciatives i solucions que promoguin el desenvolupament de processos productius més eficients i sostenibles, l'optimització del cicle de vida del producte, la reciclabilitat i la reutilització de recursos, així com solucions que afavoreixin la descarbonització, la reducció de la petjada de carboni. També reconeixerà els projectes que impulsin la relocalització i afavoreixin la producció en entorns locals.
  • Premi a la Startup més disruptiva a l'àmbit industrial: Premia les empreses de nova creació i projectes d'emprenedoria amb una proposta de valor a l'àmbit industrial i les tecnologies de fabricació.
  • Premi al Millor equip o sistema industrial per a la fàbrica del futur: Reconeix les solucions de proveïdor que permeten la implementació de maquinària avançada o sistemes innovadors que incorporin la digitalització i l'automatització a les indústries com a element clau per a la competitivitat.
  • Premi al Sistema de fabricació més sostenible: La categoria premia aquells equips de màquina-eina més sostenibles, reconeixent el desenvolupament d’equips de mecanitzat, conformat o transformació metàl·lica de baix consum i emissions, o que redueixin l’ús denergia mitjançant la implementació de tecnologies com ara recuperació, motors síncrons, start & stop, automatització, sensòrica, Machine Learning…
A la passada edició, els Factories of the Future Awards van premiar els innovadors projectes d'empreses com Murrelektronik, Iveco, Serveo, Sacyr, Deep Detection i Fersa Bearings.

Leer noticia en castellano
Noticies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.