Directori d'empreses a Catalunya amb filials a l'estranger

14 de diciembre de 2022 Noticias

Les empreses catalanes compten amb 8.382 filials repartides pel món, tal i com indica el Directori d’empreses catalanes amb filials l’estranger elaborat per ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa.  Tot i que majoritàriament es concentren a l’Europa Occidental, cal destacar l’increment del 10,7% del nombre de filials a l’Amèrica del Nord en comparació amb les identificades abans de la pandèmia.

Filials catalanes arreu del món

ACCIÓ ha identificat 8.382 empreses filials provinents de 3.165 matrius. Una xifra -la de filials a l’estranger-que suposa un creixement del 3,1% respecte les identificades el 2019, una estabilitat destacable tenint en compte el context de pandèmia dels darrers dos anys.

Portugal és el país que més en concentra (783) seguit dels Estats Units (729) i Mèxic (571). Cal destacar, però, l’increment protagonitzat per aquests dos països nord-americans amb un augment del 13,8% i 7,1%, respectivament. El Brasil, França i Itàlia són la resta de països que reuneixen més d’un 5% de les filials catalanes. De fet, 20 països reuneixen més del 75% de les filials catalanes.

A més, gairebé la meitat se situen en territori europeu, principalment a l’Europa Occidental. El continent americà és l’altre gran pol d’implantació per a les empreses catalanes i acull el 38% de les seves filials. En menor mesura, a l’Àsia-Pacífic, l’Àfrica i Oceania concentren, conjuntament, un 13% de les filials a l’estranger amb matrius a Catalunya.

Pimes i amb la matriu a l’entorn de Barcelona

L’origen de gairebé la meitat de les filials catalanes (48,2%) cal buscar-lo en empreses ubicades al Barcelonès. El Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental són la resta de principals comarques on tenen la matriu les filials.

Pel que fa a la seva mida, el 83,4% de les empreses a Catalunya amb filials a l’estranger són pimes que facturen menys de 50 milions d’euros i prop del 60% tenen menys de 50 treballadors. Per nombre de matrius, a Catalunya destaquen els sectors de les infraestructures i la construcció, així com de serveis com la consultoria o el de les finances i les assegurances (36,6% del total).

Els principals sectors industrials són la maquinària, la química, les TIC i l’alimentació (21,4% del total). Cal afegir que més del 13% de les empreses amb filials a l’estranger són de sectors considerats tecnològics.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.