Consulta pública de la UE sobre el funcionament sobre el passat, el present i el futur dels Programes Marc (PM) de Recerca i Innovació

21 de diciembre de 2022 Noticias

La Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública sobre el passat, el present i el futur dels Programes Marc (PM) de Recerca i Innovació de la UE del període 2014- 2027.

Aquesta consulta té com a objectiu demanar les opinions d'institucions de recerca, universitats, empreses, organitzacions d'usuaris, ONG, autoritats públiques i altres parts interessades sobre els PM de Recerca i Innovació de la UE, Horitzó 2020 i Horitzó Europa.

En general, la consulta contribuirà a l'avaluació final d'Horitzó 2020, l'avaluació intermèdia d'Horizonte Europa i posarà les bases per a la preparació del Pla Estratègic d'Horizonte Europa per al període 2025-2027.

La consulta pública permetrà als interessats:

  • Destacar els èxits i les deficiències de l'anterior PM, Horitzó 2020, així com dels procediments associats al procés de sol·licitud i la gestió del finançament.
  • Expressar opinions sobre el disseny i la implementació d'Horizonte Europa fins ara.
  • Identificar les prioritats futures per al Pla Estratègic de Horizonte Europa 2025-2027, aportant informació sobre les necessitats emergents de recerca i innovació, sobre les sinergies entre els programes de la UE.
La consulta s'estructura en cinc seccions i és possible completar-ne una o més. El termini per respondre estarà obert fins al 23 de febrer del 2023.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.