Baròmetre del sector tecnològic 2022: El sector TIC català no només no trontolla, sinó que creix per la seva capacitat de resiliència

23 de diciembre de 2022 Noticias

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha presentat la catorzena edició del ‘Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya', un indicador que recull les percepcions i valoracions d’una mostra representativa del teixit empresarial català que creix any rere any, sumant nous participants. En aquesta 14a edició hi han participat 1.254 empreses repartides entre 517 empreses d’oferta i 728 empreses de demanda. 

Segons l’Observatori, l’ecosistema tecnològic català està format per prop de 17.000 empreses i 120.800 persones treballadores, amb un volum de facturació total aproximat de 23.000 M€ (entre 9’5% i el 10% del PIB català).

Algunes de les conclusions d'aquesta darrera edició són:

  • Les dades del Baròmetre ens confirmen que les expectatives del 2020 s’han complert i que les empreses del sector han mostrat un comportament molt millor que la immensa majoria de sectors. El 65,80% de les empreses TIC catalanes han tancat l’any 2021 igual o millor que l’any anterior. El 20,5% de les empreses ho ha fet amb un creixement de facturació superior al 20%.
  • L’ecosistema tecnològic i digital s’enforteix i creix de forma continuada per donar resposta a unes necessitats i expectatives que el situen cada cop més al centre dels reptes econòmics i socials del país.
  • La manca de talent es manté com el principal obstacle que afronta el sector TIC
  • Cal aprofitar l’oportunitat històrica dels fons Next Generation EU. El sector TIC puntua amb un 4,28 sobre 10 l’impacte d'aquests fons
  • Cal visibilitzar i tangibilitzar tot allò que ja s’està assolint gràcies al sector TIC, generant una narrativa positiva i encoratjadora sobre tots els actors de l’ecosistema digital i els seus èxits de transformació real.
  • Cal incorporar el sector TIC a les taules estratègiques dels diferents sectors econòmics. L’ecosistema digital no es pot entendre com un espai al qual acudir a buscar un producte o servei, sinó com un soci indispensable per imaginar un present i un futur millors.
Sobre CTecno: El Cercle Tecnològic de Catalunya és una fundació privada sense ànim de lucre oberta a les persones, empreses i professionals de les TIC per crear opinió, generar debat i promoure polítiques tecnològiques. 
 
Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.