Un nou robot intel·ligent ajudarà a mitigar la soledat de la gent gran a casa

23 de marzo de 2023 Noticias

El projecte NHoA, coordinat pel centre tecnològic Eurecat, ha començat a dissenyar un robot d’assistència socialment intel·ligent que té per objectiu ajudar les persones grans a viure de manera independent a casa, mitigar-ne la soledat i l’aïllament, així com contribuir a mantenir els seus hàbits saludables i ajudar-les a interactuar amb la comunitat.

NHoA, de l’anglès Never Home Alone, s’emmarca en el camp de la robòtica assistencial, mitjançant una solució que pugui interaccionar de manera socialment intel·ligent per construir una relació afectiva amb l’usuari que previngui el deteriorament i contribueixi a incrementar la qualitat i independència de la vida del pacient d’edat avançada.

En concret, el robot contribuirà a que les persones grans fomentin la seva interacció amb la xarxa terapèutica, a afavorir la seva interacció amb la família i amb les persones cuidadores, oferir companyia a les activitats quotidianes, detectar l’avorriment o el deteriorament físic o cognitiu i proposar les intervencions adequades.

NHoA durà a terme també el monitoratge remot de la salut i l’estimulació cognitiva i física per mantenir i millorar hàbits de vida saludables mitjançant recordatoris dels medicaments i d’una dieta sana, la detecció precoç del deteriorament físic i cognitiu, així com proposar jocs de memòria i exercicis físics, entre d’altres.

El consorci del projecte NHoA reuneix socis amb experiència en l’atenció a la gent gran, juntament amb científics implicats en robòtica social cognitiva, afectiva i humana, així com empreses en l’àmbit de la robòtica per a l’atenció social i mèdica. Juntament amb Eurecat, formen part la Universitat Pablo d’Olavide, la Universitat Oberta de Catalunya, PAL Robotics, LIGHTHOUSE Disruptive Innovation Group Europe, el Servei Extremeny de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SEPAD) a través de FUNDESALUD, la Fundació Sant Joan de Déu i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Leer noticia en castellano
https://www.30virtual.net/Noticias/27303

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.