Els webs de 156 administracions catalanes reben el Segell Infoparticipa 2022

31 de marzo de 2023 Noticias

Un total de 135 ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya han rebut el Segell Infoparticipa 2022, un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions. Els guardons van ser lliurats fa un dies en un acte celebrat a la sala d’actes del rectorat de la UAB.

Deu edicions

A partir dels 52 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de transparència de 2013, s'atorga el Segell Infoparticipa als ajuntaments que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s'exigeix un 95 % d'indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s'atorga a partir del 75 % d'indicadors positius.

En la primera, l'any 2013, només 48 ajuntaments van obtenir el Segell Infoparticipa; enguany, han estat premiats 135. Entre els consistoris guardonats, n'hi ha 45 que han obtingut el 100 % d'indicadors positius (en la primera edició, en van ser 3). Cal destacar, a més, que els municipis amb alcaldesses que obtenen el Segell són un 34 % del total, per sobre del percentatge general d'ajuntaments encapçalats per dones a Catalunya (un 23,55 %).

Quant als consells comarcals, s'atorga el Segell Infoparticipa a les institucions que assoleixen un mínim d'un 85 % d'indicadors positius, independentment de la població. Els deus consells comarcals distingits enguany són l'Alt Penedès, el Baix Ebre, el Baix Llobregat, el Berguedà, el Gironès, el Moianès, Osona, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. I les tres diputacions guardonades són les de Barcelona, Girona i Tarragona.

A més, l'any 2019, es va crear el premi extraordinari, que en l'edició d'enguany ha estat atorgat al consell comarcal del Vallès Occidental i als ajuntaments de Canovelles, Llagostera, Manresa, Palau-solità i Plegamans, la Ràpita, Sallent i Sant Vicenç dels Horts, per la qualitat periodística de la redacció dels continguts.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.