El centre tecnològic Eurecat coordina el projecte europeu MADRAS, que ha desenvolupat un prototip d’etiqueta de geolocalització, un detector d’empremtes dactilars i un mòdul solar, mitjançant impressió funcional i nous materials, que fan que aquesta solució sigui una alternativa sostenible respecte a la fabricació d’aquests elements amb coure o silici.
Les innovacions, que s’han presentat a la fira LOPEC, l’esdeveniment de referència en electrònica impresa celebrat a Munic, incorporen un conjunt de noves tintes funcionals i substrats avançats. Per a la seva producció, s’ha establert també una metodologia de fabricació d’alta velocitat, coneguda com a in-mould electronics, amb materials optimitzats i millores en la conductivitat i la transparència.
Aquest projecte ha contribuït a augmentar la competitivitat industrial de les empreses europees d’electrònica de consum, proporcionant-los un procés de fabricació de baix cost i una millora de la vida útil i processabilitat dels materials.
El projecte MADRAS és una iniciativa finançada pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea i compta amb un consorci format per 12 socis d’Espanya com Eurecat, Eticas Research and Consulting, Tecnopackaging, UNE i Cooltra; de França com Genesink, Fedrigoni i Paragon ID; de Dinamarca com infinityPV; d’Holanda com TNO i de la República Txeca com COC i la Universitat de Pardubice.
Leer noticia en castellano
Noticies relacionades