La plastrònica, una tecnologia facilitadora per al desplegament de la llar connectada

12 de mayo de 2023 Noticias

Cada segon, 127 dispositius electrònics es connecten a Internet per primera vegada i s’espera que al 2025 el nombre total de dispositius connectats a la Internet de les Coses (IoT) arribi a la xifra de 52 bilions, segons un estudi de Mc Kinsey Digital.

Molts d’aquests dispositius formen part de la nostra vida diària i, gran part, poden formar part de les nostres llars per convertir-les en llars connectades, intel·ligents i més eficients.

En aquest sentit, l’electrònica impresa i la plastrònica com a derivada poden facilitar aquest desplegament de dispositius amb els quals podem interactuar en aquests entorns.

La integració de sensors en la estructura ens pot ajudar a detectar la qualitat de l’aire, possibles fuges d’aigua o a localitzar esquerdes, en definitiva, ens pot ajudar a fer un manteniment preventiu de la nostra llar.

La integració de cel·les fotovoltaiques flexibles semi-transparents permet tenir un ús més eficient de l’energia, generant energia renovable i reduint el consum d’energia fòssil. Aquestes cel·les també poden alimentar els propis dispositius IoT facilitant que no sigui necessari incorporar bateries, pel que també, en aquest sentit, l’electrònica impresa pot contribuir a una reducció de la brossa electrònica associada de forma intrínseca a la Internet de les Coses.

I parlant ara dels elements que formen part de les nostres llars, tant en petit com en gran electrodomèstic, la plastrònica pot dotar-los d’intel·ligència, de tal forma que podem tenir superfícies funcionals connectades a Internet amb funcions atractives que satisfan les necessitats dels seus usuaris. Mitjançant la Internet de les Coses, la vostra nevera pot reproduir música, comprovar el temps o donar-vos idees de receptes. El cubell de la brossa, fins i tot, podria demanar queviures en funció dels envasos que anem llençant quan s’acaba el seu contingut. La vostra rentadora pot suggerir-vos el millor cicle, rentar la roba a l’hora que més us convingui i avisar-vos si hi ha problemes.

La plastrònica és doncs una tecnologia facilitadora per al desplegament de la llar connectada, oferint comoditat, robustesa i disseny a la nova generació d’electrodomèstics i l’electrònica impresa és una bona alternativa, a causa dels processos de fabricació additiva, les opcions de materials, el volum i flexibilitat del factor de forma i el potencial de reciclatge.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.