El sistema universitari català encapçala un any més un Rànquing CYD amb nou centres entre els vint primers llocs.

2 de junio de 2023 Noticias

La Universitat Autònoma de Barcelona torna a ser un any més el centre amb més rendiment d'Espanya. La universitat de Cerdanyola del Vallès ocupa novament el primer lloc del Rànquing CYD que elabora la Fundació CYD (Conocimiento y Desarrollo).

I com ja va passar en anys anteriors, el sistema universitari català encapçala un any més el Rànquing amb la presència de nou universitats entre les 20 primeres: UAB (1); UB (5), UPF (8); URV (9); UPC (10); URL (11); UIC (13); UVic (15): UGi (19)

El Rànquing CYD segueix creixent, i en aquesta desena edició presenta resultats de 80 universitats, 29 àmbits de coneixement i 3266 titulacions. Les universitats participants representen el 93% de les 86 universitats actives que imparteixen ensenyaments de grau inclosos al RUCT (Registre d'Universitats, Centres i Títols). D'aquestes, 48 són públiques (cosa que suposa el 100% de representativitat) i 32 privades (el 89% sobre el total). Com a novetats, aquest any el Rànquing CYD incorpora l'àmbit de Periodisme i Comunicació i actualitza els resultats de les titulacions dels àmbits de Ciències Socials: Administració i Direcció d'Empreses (ADE), Economia, Ciències Polítiques, Sociologia, Història, Educació, Dret i també de Ciències de la Terra-Geologia.

Set dels deu primers centres d'estudi al rànquing són públics

Com ja va passar el 2022, els centres públics a Espanya surten molt ben parats i es col·loquen entre els primers llocs del rànquing. La Universitat Autònoma de Barcelona es manté a dalt de tot del podi, amb 29 dels 36 indicadors en què s'agrupen les diferents dimensions d'estudi. La de Navarra –en aquest cas privada– també conserva la segona posició amb 28 punts.

Completen la taula la Carles III de Madrid (25 punts), l'Autònoma de Madrid i la de Barcelona (empatades amb 24 punts cadascuna), la Pontifícia Comillas (23), la Deusto (22), la Pompeu Fabra i la Rovira i Virgili (amb 21 punts respectivament) i la Ramon Llull (20).

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.