El projecte AM4BAT, coordinat pel Leitat, desenvolupa bateries d'estat sòlid fabricades mitjançant impressió 3D

21 de junio de 2023 Noticias

L'auge de la mobilitat elèctrica i les energies renovables està impulsant el mercat de les bateries d'ions de liti a un nou nivell. La majoria de les bateries es basen en sistemes d'electròlits líquids i convencionals, la qual cosa és una preocupació important per a la seguretat a causa de la inestabilitat química i la inflamabilitat de l'electròlit.

El projecte AM4BAT es centra a desenvolupar una bateria d'estat sòlid (SSB) sense ànode, fabricada mitjançant impressió 3D de fotopolimerització per LCD, que aconsegueixi una densitat energètica de 400 Wh/kg i 1000 Wh/L, per a aplicacions en vehicles elèctrics (VE). El projecte pretén l'assemblatge i validació d'una cel·la de 3-Ah que assoleixi una capacitat de càrrega del 70% en 5 minuts i 3.000 cicles amb el 80% de la capacitat inicial.

AM4BAT compta amb atributs distintius que el converteixen en un projecte singular i exclusiu, com la seva capacitat per reduir els costos de producció i el temps tant per a la fabricació del càtode com de l'electròlit, reduir l'ús de liti metàl·lic i optimitzar la interfície de l'electròlit sòlid i el càtode per obtenir valors de conductivitat iònica similars al sistema d'electròlit líquid convencional.

Leitat tindrà un paper crucial en la coordinació i execució d'activitats, facilitant el seu domini en les primeres formulacions d'electròlits, que ja s'han enviat per provar-les en el procés de fotopolimerització vat i després optimitzar la formulació per augmentar la conductivitat iònica. AM4BAT compta, a més, amb un consorci format per: French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA), AIT Austrian Institute of Technology GmbH, Vrije Universiteit Brussel, Torrecid S.A, Leclanché GmbH, Toseda s.r.o., Psa Id, University College London, Photocentric Limited, i Cambridge Nanomaterials Technology Ltd.

El projecte té una durada prevista de 4 anys i s'emmarca en l'acord de subvenció: 101069756 amb la contribució de la Unió Europea que compta amb un pressupost assignat de 4.854.773,75€.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.