Sabies que pots acumular el crèdit a la formació fins al 2025? Tens fins al 30 de juny per sol·licitar-ho.

23 de junio de 2023 Noticias

Les Bonificacions per crèdits de formació de la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació (FUNDAE) són un benefici que tenen les empreses amb treballadors i centre de treball dins del territori espanyol, per millorar la capacitació professional i el desenvolupament personal del vostre equip.

Qui paga la formació bonificada?

La formació bonificada la paga l'empresa i l'empleat a través de la Seguretat Social; per tant, no és cap subvenció pública. Cada mes, tots dos aporten una quantitat a la seguretat social en concepte de formació professional. Aquestes aportacions són el que es coneix com a crèdit a la formació.

Com se'n calcula l'import?

L'import del crèdit que té una empresa es calcula sobre la base de les cotitzacions a la Seguretat Social de la plantilla a l'exercici anterior i, per norma general, té una validesa d'un any. És a dir, si no consumeixes dins de l'any el crèdit de què disposes per formar els teus treballadors, ho perds.

Com puc acumular el crèdit si no el vull gastar aquest any?

Si l’empresa té més de 50 treballadors, no pot acumular el crèdit. Si no ho gasteu durant l'any, ho perdeu.

Si l'empresa té fins a 50 treballadors, des del 2018 pot acumular el crèdit per als dos exercicis següents només fent un tràmit: haurà de comunicar la voluntat d'acumular per al següent o els dos exercicis següents, durant el primer semestre de l'any (és a dir fins al 30 de juny de 2023, en aquest cas) i a través de la plataforma de FUNDAE, que com que no té previst utilitzar el crèdit per a formació, ho desitja acumular.

Quins motius podria tenir l’organització per voler acumular el crèdit a la formació?

  • Perquè la quantia de què disposen no la consumiran íntegrament i per tant, el crèdit sobrant el podran sumar al que disposaran l'any següent.
  • Perquè l'empresa no té clar si farà o no la formació, perquè tingui un pic de treball, perquè estiguin fent canvis estratègics, perquè estiguin passant per un període complicat, etc. I prefereix reservar-lo com a mesura preventiva, quan tinguin temps. Si posteriorment decideixen fer la formació amb el crèdit guardat, ho podran fer fins al desembre.
  • Perquè les organitzacions no saben quina formació fer i prefereixen incloure'l al pla de formació de l'any següent.
  • Perquè estan esperant la publicació d'una nova normativa, programa o aplicació i volen formar la seva plantilla quan això passi.
I si al final l'empresa decideix que li interessa fer una formació aquest any?

No passaria res. Perquè cal tenir en compte que optar per acumular el crèdit no implica que l'organització no el pugui gastar l'any en curs, sinó que us garanteix no perdre'l en el cas que finalment no s'utilitzi aquest any. Així que, davant del dubte, acumula el teu crèdit.

Qui pot fer el tràmit per acumular els crèdits a la formació?

L'empresa pot gestionar, si vol, els propis crèdits per a la formació. És un procés que no és difícil, però sí que cal seguir els passos i complir tots els requisits perquè FUNDAE ho validi correctament. Si a l'organització no hi ha una persona experta en aquesta àrea, el més senzill és que es delegui en una entitat organitzadora perquè gestioni els seus crèdits, com és Grup Essentia.

Si vols conèixer el crèdit anual FUNDAE que la teva empresa té assignat, estàs pensant en fer alguna formació o, després d'haver llegit aquest escrit creus que la teva empresa ha de sol·licitar l'acumulació del crèdit a la formació, escriu-nos a info@grupessentia.com. A Grup Essentia estarem encantats de poder-te ajudar en cadascun dels tràmits.

Xavier Diego Mañosa
CEO-Soci Fundador
Grup Essentia

Leer artículo en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.