L'Aliança de semiconductors es posa en marxa amb l'objectiu de convertir Catalunya en pol de referència del sector a Europa

7 de julio de 2023 Noticias

S'acaba de constituir l‘Aliança de semiconductors i xips de Catalunya’, una iniciativa publico-privada que aglutinarà els agents d’aquest ecosistema amb l’objectiu de liderar-ne la transformació i consolidació a Europa. L’Aliança compta amb la participació de diferents departaments de la Generalitat, a més d’agents públics i privats que col·laboraran per enfortir l’ecosistema i la industrialització dels xips i els semiconductors.

L’acte de constitució de l’Aliança va permetre validar un full de ruta amb una primera anàlisi d’oportunitats i reptes, i l’establiment de línies estratègiques i d’una proposta preliminar d’actuacions clau consensuades entre els agents i empreses que en formen part. Així, l’Aliança se centrarà en la promoció del creixement i la consolidació de l’ecosistema de semiconductors, la microelectrònica, la fotònica i la quàntica a Catalunya per assolir una economia competitiva, innovadora i sostenible.

Aquesta primera trobada va marcar  també la constitució dels grups de treball mitjançant els quals l’Aliança se centra en els eixos estratègics per al Govern, que marcaran els àmbits concrets d’actuació: l’enfortiment de la cadena de valor dels xips a Catalunya, la seva connexió internacional, la creació i atracció d’inversió productiva, i l’impuls del talent i la recerca.

A l’acte, a més de representants del Govern de la generalitat, hi van assistir les empreses Cisco, IBM, MPS, NXP, Ideaded, Imasenic i Semidynamics, i els agents de l’ecosistema de recerca com el BSC-CNS, l’IMB-CNM, l’ICN2, l’ICFO, la UAB i la UPC.  (+Info

Leer noticia en castellano

Noticies relacionades 


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.