Leitat coordina el projecte ZABAT amb l'objectiu de desenvolupar una nova generació de bateries zinc-air recarregables, segures i sostenibles

27 de julio de 2023 Noticias

En un context de crisi climàtica i gran conscienciació mediambiental, el projecte ZABAT (zinc-air batteries) es presenta per a ajudar a aconseguir els reptes d'emmagatzematge energètic i climàtics de la Unió Europea a mitjà (2030) i llarg termini (2050). En particular, les bateries són crucials per a incloure energies intermitents com l'eòlica i solar en la xarxa elèctrica i així poder utilitzar-la quan sigui necessari, per exemple, en horaris nocturns en què no hi ha producció d'energia solar, assegurant d'aquesta manera, l'estabilitat i seguretat del subministrament energètic europeu.

En aquest sentit, ZABAT desenvoluparà i validarà una pila elèctrica recarregable de zinc-aire que permeti emmagatzemar energia. El projecte desenvoluparà bateries de llarga durada basades en zinc sense fer servir matèries primeres crítiques, a més d'evitar l'ús d'electròlits de base orgànica tòxics per al medi ambient.

ZABAT també abordarà l'impacte ambiental, la toxicitat dels materials i els processos relacionats amb les piles elèctriques recarregables de zinc-aire mitjançant avaluacions de sostenibilitat i circularitat. D'aquesta manera, el consorci pretén desenvolupar un sistema d'emmagatzematge d'energia amb un impacte mediambiental el més baix possible. Per a això, s'utilitzarà aire en el càtode, reduint així el pes de la pila i millorant les seves característiques i el seu impacte mediambiental.

Leitat – Technological Center exercirà un paper crucial amb la coordinació de les activitats, facilitant la seva experiència en formulacions de bateria recarregable de zinc-aire i comptarà amb el suport d'un consorci format per 5 entitats: SINTEF Industry (desenvolupament d'electròlits i cel·les), Fraunhofer (elèctrodes d'aire innovadors), Politechnika Wroclawska i HERAEUS (ambdues s'ocupen de materials alternatius per a elèctrodes d'aire)

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.