Ability Pharmaceutical obre una ronda de finançament per completar l'estudi clínic de fase 2b d'un fàrmac contra el càncer de pàncrees

13 de septiembre de 2023 Noticias

Ability Pharma és una de les principals empreses de biotecnologia a nivell nacional, amb una àmplia experiència en el desenvolupament de fàrmacs. El seu fàrmac ja ha aconseguit resultats excel·lents en el tractament del càncer d'endometri i pulmó, i actualment es troba a la segona meitat d'un assaig clínic de fase 2b per al càncer de pàncrees. Ability Pharma podria tenir potencialment 3 nous fàrmacs amb eficàcia demostrada, i d'aquí a 2-3 anys estaria en una posició excel·lent per vendre la seva tecnologia per un valor estimat de 500-600 milions d'euros.

La ronda de finançament compta amb la participació dels socis actuals, el CDTI, i una inversió en capital per part del Fons del Consell Europeu d'Innovació (EIC Fund) de la Comissió Europea, que puja a 5-6 milions d'euros per donar suport a Ability. A més, aquesta ronda es complementa amb ajuts públics de fins a 3,7 milions d'euros que AbilityPharma ha rebut durant el 2022, totes dues provinents del Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya.

Amb aquests fons, si els resultats de l'anàlisi interina a la tardor de 2023 són positius, aquest assaig de fase 2b al càncer de pàncrees podria convertir-se, a través d'un disseny adaptatiu, en un assaig de fase 3 clau, cosa que podria portar a l'aprovació del producte el 2026. (+Info

AbilityPharma (Ability Pharmaceuticals, SL) és una companyia biofarmacèutica especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs oncològics. Fundada el 2009 per Carles Domènech, disposa de centres de treball al Parc Tecnològic del Vallès i el Parc de Recerca de la UAB de Cerdanyola del Vallès.

Leer noticia en castellano

Notícies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.