PIMEC anuncia la creació d’un espai de col·laboració entre les pimes i les universitats per afrontar els reptes en l’àmbit de la innovació i el progrés econòmic

30 de enero de 2024 Noticias

PIMEC ha anunciat la creació d’un espai de col·laboració entre les pimes i les universitats per afrontar els reptes en l’àmbit de la innovació i el progrés econòmic a través de la transferència de coneixement. Ha estat al llarg d’un acte sota el nom “La col·laboració universitat-pime: Innovació i sinergies”, el qual inicia un cicle de jornades per abordar l'adaptació curricular i la necessitat d'adaptació de competències a les necessitats del teixit productiu, entre altres qüestions.

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha assegurat que les pimes i les universitats s'han d’alinear per aconseguir objectius com la transformació digital, entre altres. “Tenim l’oportunitat de generar aliances estratègiques que permetin potenciar la innovació productiva, la competitivitat i el creixement industrial”, ha afirmat abans de destacar el paper de les universitats com agents actius en l’increment del desenvolupament de les empreses, adaptant les seves actuacions a la dimensió empresarial del país. A més, veu necessari que l’estructura de govern de la universitat garanteixi la cohesió amb els agents socials a l’hora de vetllar pel creixement industrial mitjançant la creació de nous llocs de treball, la generació de noves empreses i la millora de la competitivitat del país.

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha destacat que “allò que ens fa grans i competitius en el món és la indústria del coneixement, que és la indústria del segle XXI i es fonamenta en la recerca i les universitats, lligades i no bifurcades, en una interactivitat imprescindible”. A continuació, ha posat en valor la jornada de PIMEC: “Aquests actes són necessaris perquè és imprescindible avançar en aquesta direcció, el món empresarial ho demana i la universitat ho necessita”.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.