Informe sectorial "La cadena de valor vitivinícola a Catalunya"

19 de julio de 2024 Noticias

ACCIÓ, Agència per a la Competitivitat de l'empresa ha presentat l’estudi La cadena de valor vitivinícola a Catalunya, que analitza el sector dels vins i caves de Catalunya i l’estat de salut de totes les empreses i organitzacions que treballen en la cadena de valor de l’ecosistema. En defineix les tendències i marca els reptes estratègics de la indústria pels propers anys.

Es tracta d’un àmbit molt consolidat a Catalunya, amb un 81% d’empreses que tenen més de 10 anys de vida. En conjunt, l’actualització de l’estudi detecta 1.384 companyies, un 62% més que el mapeig de 2016, que facturen 3.267 milions d’euros anuals (104% més que el 2016) i ona feina a 10.460 treballadors.

Catalunya, potència del sector i referent exportadora

L’ecosistema vitivinícola català va generar exportacions per valor de 615 milions d’euros el 2023. Això són cinc vegades més que el volum d’importacions registrades el mateix any. Al llarg dels últims 10 anys, les empreses catalanes han concentrat el 21,1% del total de vendes de vi i cava de l’Estat a l’exterior, consolidant-se com a territori líder.

Catalunya compta amb 11 DO competència de la Generalitat, que concentren el 41,5% del total d’ampolles de vi consumides anualment. Alhora, hi ha 19 vins catalans que tenen la certificació de vi de finca qualificada (VFC) que atorga el Govern.

Reptes i tendències

El document mostra que el sector vitivinícola viu una etapa de transició cap a una cadena de valor enfocada als processos d’economia circular, de reducció de la petjada ambiental, l’augment de l’oferta de vins i caves sostenibles i ecològics, alhora que es consolida la incorporació de les noves tecnologies com l’IA, el big data o la robotització per optimitzar el rendiment.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.