El Govern de l’Estat llança la versió definitiva de “La meva Carpeta Ciutadana” amb la incorporació de diverses novetats suggerides pels usuaris

4 de enero de 2023 Noticias

El Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, llança la primera versió oficial de “Mi Carpeta Ciudadana” , que inclou una aplicació mòbil, un lloc web renovat i un assistent virtual. Aquestes eines volen simplificar la relació a través d'internet i millorar la interacció entre l'administració i la ciutadania de manera accessible, proactiva i personalitzada des de qualsevol dispositiu.

En aquest llançament, qualsevol usuari pot consultar de forma àgil i agregada determinades dades personals i cites prèvies gestionades per les administracions públiques, accedir a les notificacions pendents de l'Administració de l'Estat, de nombroses comunitats autònomes i entitats locals, i informar-se de l'estat dels seus expedients en tramitació.

El lloc web inclou un Assistent Virtual que facilita, mitjançant el processament de llenguatge natural, la relació amb l'administració.

Aquest llançament és, d'una banda, la conclusió del programa pilot d'implantació de “Mi Carpeta Ciudadana” desenvolupat durant els darrers tres mesos, i, de l'altra, l'inici i la consolidació d'una important mesura per a la millora de la prestació dels serveis públics.

Entre les principals demandes ciutadanes incloses a la versió oficial, destaca la inclusió de la consulta del muntant econòmic i període en què es troben actives de més de 40 prestacions socials com paternitat, maternitat, ingrés mínim vital, incapacitat temporal, incapacitat permanent , gran invalidesa, jubilació, viduïtat, orfandat, etc. (+Info)

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.