IAM 3D HUB programa dos cursos de formació teoricopràctica sobre impressió 3D per a joves desocupats de Barcelona i el Vallès Occidental

2 de octubre de 2020 Noticias

L'IAM 3D HUB en col·laboració amb PIMEC i I-AMdigital realitzarà dos cursos de formació per a joves de entre 16 i 29 anys desocupats que desitgin enfocar la seva carrera cap al sector de la fabricació additiva.

Es tracta d'un curs teoricopràctic de 310 hores de formació presencial, l'objectiu és abordar la impressió 3D des de la seva introducció, passant per la presentació de les diferents tecnologies i materials existents en l'actualitat, el disseny i optimització topològica, les eines i tècniques de post processat, així com aspectes legals i empresarials de la tecnologia. Els alumnes tindran accés únic i exclusiu a l'última tecnologia d'impressió 3D industrial i de petit format i a programari de disseny específic.

Després de diversos anys de desenvolupament, la tecnologia de fabricació additiva ha adquirit un nivell de maduresa suficient per a la seva incorporació a la indústria, no només com a eina de prototipat, sinó també per al desenvolupament d'aplicacions finals, mitjançant el desenvolupament i l'expansió de múltiples empreses vinculades al llarg de la cadena de valor de la impressió 3D a tot el món.

Davant d'aquesta situació, cada vegada són més les empreses que són conscients dels avantatges que ofereix aquesta tecnologia respecte a altres mitjans de fabricació tradicionals i una mostra d'això la trobem durant el passat estat d'alarma, en el qual diverses empreses que disposaven d'equips d'impressió 3D van poder reorientar la seva activitat cap a la producció d'equips de protecció o de respiració assistida.

El projecte ha rebut el suport financer de Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a través del seu programa "Projectes Singulars", l'objectiu és promoure l'ocupabilitat i les competències professionals dels joves sense feina ni formació. (+ Info

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.